ANAHTAR TESLİM İNŞAAT SÖZLEŞMESİ PDF İNDİR
ANAHTAR TESLİMİ GÖTÜRÜ FİYAT; İNŞAAT YAPIM İŞİ SÖZLEŞMESİ
Bilgi: Donanım listeleri,markalar, işveren/yüklenici tarafından temin edilecek malzemeler,inşaat yapım süreleri ve ödeme şekilleri örnek olarak verilmiştir. İşverenin; isteğine göre farklılıklar arz edebilir…
1. SÖZLEŞMENİN TARAFLARI
Bu sözleşme bir tarafta (İşveren) olan “ŞÜKRÜ BEY AP.adına yetkili Ali Bey..” (bundan sonra işveren olarak anılacak) ile diğer tarafta Asıl Müteahhit “.OBAK MARKET İŞL.İNŞAAT SAN.TİC.LTD.ŞTİ.. İNŞAAT TAAHHÜT”( bundan sonra yüklenici olarak anılacaktır) arasında aşağıda yazılı şartlar dâhilinde “ inşaat yapım sözleşmesi” olarak akdedilmiştir.
2. TARAFLARA İLİŞKİN BİLGİLER
İşverenin Adresi :..salacak mah muratağa sokak ..Şükrü Bey ap…
Yüklenicinin Adresi:..salacak mah.tunusbağı cad.no36/a Üsküdar istanbul
3. İŞİN ADI VE YAPILMA YERİ
“Anahtar teslimi; Betonarme Karkas İnşaat yapım işi”
Tapu kayıtlarına göre; .istanbul. İli; üsküdar. İlçesi; ….Pafta; .331..Ada; Parsel no: .15…
5. İŞİN NİTELİĞİ:
Projesine uygun malzemeli (Mutfak,dolaplar,Vitrifiye, oda kapıları,pencereler ve bataryaların temini ve montajı yükleniciye ait olmak üzere) ”ANAHTAR TESLİMİ” betonarme karkas konut yapım işidir ve aşağıdaki imalatları kapsar.
Taraflar arasında imzalanmış onaylı inşaat projeleri (Mimari, Statik, Elektrik, Mekanik Tesisat projeleri) bu sözleşmenin doğal ekleridir. İşveren ve Yüklenici tarafından imzalanmış bu projeler yüklenicinin taahhüdü dahilindedir ve bu sözleşme ile bir bütündür.
6. MÜTEAHHİT TARAFINDAN TEMİN EDİLECEK MALZEME VE İŞLER
1.Yapı denetim ve her türlü projelerle ilgili ödemeler
2.Yapı denetim ve proje müellifleri ile yüklenici koordinasyonu, harita mühendisine
kazının aplikesinin ve kazıdan sonra binanın aplikesinin yaptırılması
3.Şantiye abonelikleri ile ilgili ödemeler
4.Şantiye elektrik ve su sarfiyatı bedelleri
5.Her türlü abonelikler ve sayaç bedelleri
6.Şantiye Elektrik panosu
7.Kazı ve işgaliye harcı ile ilgili ödemeler
8.Çizilen projede belediye yönetmeliğince kuyu temel çıkması halinde oluşacak maliyet işverene aittir.(Daire maliklerince.)
9.Otopark harcı çıkması halinde ödeme dalire malikleri tarafından ödenecektir
8.Oturum başaldıktan sonra şantiye suyu ve elektriği faturaları daire maliklerince ödenecektir
7. İŞİN KDV HARİÇ TOPLAM YAPIM BEDELİ
Metrekare fiyatı …………… TL+kdv/m2(……………………..Türk lirasıdır)
Kesilecek faturada ilgili yasanın ilgili K.D.V. oranı geçerli olacaktır.
8. İŞİN SÜRESİ :
İşin süresi,İşe başlama tarihinden itibaren; 310 iş günüdür. Bu günlere; ……. için hava sicaklığının +5 derece C (artı Beş derece Santigradın) altına düştüğü meteorolojik günler, yağmurlu ve kar yağışlı günler süre uzatımı olarak ayrıca işin yapım süresine ilave edilecektir.
9. İŞVERENİN ÖDEME ŞEKLİ
1.ÖDEME :Sözleşme yapıldıktan sonra ………………..TL (elli bin tl).
2.ÖDEME: Bina yapım ruhsatı alındığında ……………….TL (……………….. tl).
3.ÖDEME: Çatı yapımı bittiğinde toplam ödemenin %50 si olacak şekilde ödeme yapılacaktır.
4.ÖDEME: Elektrik tesisat
Su tesisat ……………….TL(……………….. tl)
Dış sıva mantolama
5.ÖDEME: Mermerler
İç sıva ……………….TL (……………….. tl)
Asansöt bağlantısı
6.ÖDEME: Pencere çerçeveleri
İç kapılar ……………….TL (……………….. tl)
Mutfaklar bağlantısı için
7ÖDEME: Kalebodur
Parkeler
Vitrifiye ,bataryalar ……………….TL (……………….. tl)
Duşakabinler montajları
Ve kalan işler
8.ÖDEME: Toplam ödemeden kalan tutar iskan alındıktan sonra yapılacaktır.
10. MÜCBİR SEBEP HALLERİ
1.Doğal afetler,
2.Kanuni grev,
3.Genel sebep halleri, hastalıklar,salgınlar
4.Kısmi ve grev sebepleri,
5.Elektronik saldırı, gibi hallerdir.
6.Belediyece imar planının durdurulması.
7.Ülke genelinde ilan edilen çalışma yasığı,sokağa çıkma yasakları.
TEKNİK ŞARTNAME
- BİNA YIKIMI
Müteahhit arsa sahibinden boş teslim aldığı binanın yıkım ruhsatını alacaktır. Yıkım için her türlü tedbir alınıp yola, komşu arsa ve binalara zarar verilmeyecektir. Aksi olabilecek durumlarda tüm maddi ve Hukuki sorumluluk müteahhide ait olacaktır. Yıkım başlamadan önce İş Yeri Bildirgesi, Tescil, Vergiler, Dosya Açılışları, İş Güvenlik dokümanları vb. mevzuat gereği olan tüm hazırlıkların tamamlanmış olması gerekmektedir.
- HAFRİYAT
Hafriyat tasdikli projeye göre yapılacaktır. Komşu parsellere zarar vermemek üzere ruhsat projesinde belirlenmiş çekme mesafeleri uygulanacaktır. Kazı sırasında komşu arsa ve binalarına zarar verilmeyecek, kazıda rastlanılabilecek elektrik, doğalgaz, su kanalizasyon, telefon mecralarına zarar vermeden inşaat alanı dışına alınacaktır. Yer altı suyu çıkması durumunda, yapılacak binaya ve komşu binalara zarar verilmeyecek şekilde izolasyon önlemleri alınacaktır. Hafriyatta kaya çıktığı takdirde kırıcı makinesi ile her türlü kayanın kırılması sağlanacak ve hafriyat projeye göre tamamlanacaktır.
- ZEMİN ETÜDÜ, BETONARMEDE KULLANILACAK MALZEMELER VE İZOLASYONLAR
ZEMİN ETÜDÜ: Üsküdar Belediyesinin kabul edeceği bir firmaya yaptırılacaktır.
BETONARME PROJE ESASLARI: Betonarme projesi 2007 yılında yayınlanan “afet bölgelerinde yapılacak yapılar hakkında yönetmelik” hükümlerine uygun olarak yaptırılacaktır. Betonarme karkas- asmolen döşeme şeklinde yapılacak olan yapıda radye temellerde ve üst kotlarda en az C30 betonu ve STIII sınıfı nervürlü demir kullanılacaktır. Statik çözümde perde, kolon sistemi ve süreklilik düzeyi yüksek çerçeveler ve asmolen döşeme kullanılacaktır.
DRENAJ: Bina çevresine gereken ve uygulaması mümkün olan yerlerde drenaj tekniğine uygun Drenflex borularla su drenaj borusu Jeotekstil mebran ile sarılıp üzerine 30 cm’lik mıcır yatağı dökülecektir. Daha sonra drenaj borusu şehir şebeke pis su veya yağmur suyuna bağlanacaktır. Ancak su seviyesi kurtarmadığı takdirde motopomp sistemi uygulanacaktır.
İZOLASYON: Toprak içinde kalan bina beton perde duvarlarının açıkta kalan dış yüzleri, çevre beton perdeleri toprak hizasının 20 cm üstüne kadar suya ve rutubete karşı Onduline veya BTM, marka kaynaklı membran ile bohçalama sisteminde yalıtım işleri yapılacaktır.
BETON KONTROLÜ: İnşaattan sorumlu yapı denetim büro mühendisleri dökülen temel ve kat betonlarından numune alarak kontrollerini yapacaktır.
BETON FİRMALARI: Hazır beton dernek üyesi olan ve TSE belgesi sahibi hazır beton firmalarının statik projeye uygun temelde ve katlarda en az C30 betonu kullanılacaktır. Beton dökülürken vibratör ile beton sıkıştırılması yapılacaktır. Ancak soğuk hava koşullarına göre dökülen betonlar gerekirse koruma altına alınacaktır.
KALIPLAR: Perde, kolon ve temel demirlerinin kalıplara dayanmaması için projesine uygun beton pas payı malzemesi kullanılarak kolon demirleri korozyondan etkilenmemesi sağlanacaktır. Bitmiş döşeme üstünden tavana kadar net ve temiz olarak Daire yükseklikleri (h) 2,60-2,70 metreden az olmayacaktır.
- BETONARMEDE KULLANILACAK DEMİRLER
Betonarmede kullanılacak demir STIII sınıfı nervürlü, TSE belgeli, analizleri yapılmış firmalardan temin edilecek inşaat demirleri olacaktır. Demir işçiliği statik projesine uygun olarak yapılacaktır. İnşaat sahasına gelen demirlerin testi ilgili yapı denetim firması tarafından yapılacaktır.
- KANALİZASYON
Kanalizasyon, projesine uygun olarak, İlgili Belediyenin ve İSKİ`nin kabul ettiği malzemeler kullanılarak sokaktaki mevcut sisteme bağlanacaktır. Kanalizasyonun binadan çıkış bağlantı yerine temizlik ve ileride çıkabilecek tıkanıklıkların giderilmesi için ana rögar yapılacaktır. Bina içinde temel işleri yapılırken gerekli pis su temiz su giderleri ve rögarları tekniğine uygun akıntı verilerek uygulaması olacaktır. Bodrum kat kanalizasyon seviyesinden aşağıda olduğu takdirde pis su kuyusu yapılarak tahliye pompası montaj edilip sokaktaki mevcut sisteme bağlanacaktır. Bina hudutlarındaki kanal malzemesi Triplex PVC’den olacaktır. Ancak işin gereği olarak bina pis su giderleri bodrum kat tavan dibinden veya temel hizasından bağlantısı yapılacaktır. Bu işlemlerle ilgili olarak oturum başlamasından itibaren herhangi bir koku oluşursa yüklenici bunu kesin olarak ortadan kaldırmak için gerekli her şeyi bedelsiz olarak yapmakla mükelleftir.
- DUVARLAR
Dış cephe duvarları için TS 825 ısı yalıtım hesabına ve Enerji performans yönetmeliğine uygun hazırlanacak projeye uygun kalınlıkta TSE Belgeli Isı İzolasyon Tuğlası blokları üzerine yangın yönetmeliğine uygun mantolama yapılacaktır.
İç duvarlar ise proje ölçülerine göre delikli tuğla 8.5’luk ile yapılacaktır. Bodrum kat duvarları TSE’li tuğla malzemesinden yapılacaktır. Tüm duvarlar birinci sınıf işçilikle, şakülünde, gönyesinde örülecektir. Ancak banyoların ve merdiven başının gereken duvarları veya tamamı tesisat açısından 8,5; 13.5’ luk veya 20’ lik delikli tuğla ile örülecektir.
- ÇATI
Çatı konstrüksyonu çelik olarak yapılacak olup üzeri ahşap OSB olacaktır. Aşık aralıkları 60cm’i geçmeyecektir OSB üzeri su yalıtım malzemeleri ile kaplanacaktır. CE’ li firmaların ürettiği (ONDULİNE, BTM) 3mm kalınlıkta polyester keçeli mebran (TSEN 13707’e uygun) üzerine ikinci kat olarak 3,5mm kalınlıkta polyester keçeli bir yüzü renkli arduvaz taşı kaplı (TS EN 544 uygun) yapılacaktır. Çatı üstüne çıkış merdiveni yapılacak ve alttan açılan çıkış baca montaj edilecektir.Çatı boşluğunda dere eteklerinde hava girişi mahyadan hava çıkısı olacak şekilde havalandırılmalı olacaktır. Hava girişleri saçaktan olabileceği gibi dereye yakın konulacak hava bacalarında, hava çıkışları ise mahya yükseltilerek veya mahyaya yakın havalandırma bacalarından sağlanacaktır. Ayrıca çatı altının havalandırılması için gerektiği kadar gizli havalandırma bacaları olacaktır. Beton yüzey üzerine TSE’li ve CE’li ısı (IZOCAM, IZOBER ) ısı yalıtım malzemeleri uygulanacaktır. Çatı iniş yağmur boruları 70-100’ lük PVC’den montajı olacaktır. Ayrıca çatıya yönetmeliğe uygun asansör kulesi yapılacak, duvar ve tavanları plastik boya olacak buna bağlı olarak da asansör dairesine kilitli demir havalandırmalı kapı ve havalandırma penceresi yapılacaktır.
- İÇ SIVALAR VE ŞAPLAR
SIVA: Binanın tavan ve duvarları TSE’ li firmaların alçı sıvaları veya çimento sıvalar ile yapılacaktır. Sıva işçiliği birinci sınıf olarak gönyesinde ve terazisinde olacaktır. Ayrıca fayans kaplanacak duvarlar ise alt yapı sıvası çimentolu olarak sıvanacaktır.
ŞAP: Salonların ve odaların zeminlerine parke altı şapları birinci sınıf işçilikle yapılacaktır.
Seramik kaplanacak zeminlere de çimentolu seramik alt yapı şapı uygulanacaktır.
- ELEKTRİK TESİSATI ALT YAPI ÜST YAPI İŞ VE MALZEMELERİ
Tüm elektrik tesisatı elektrik iç tesisat yönetmeliklerine uygun sisteme göre yapılacaktır. Daire içerisinde gerekli olan yerlere buat sistemi uygulaması yapılacaktır (mutfak, banyo vb.). Bina ortak yerleri sensörlü enerji tasarruflu armatürlerin montajı yapılacaktır. Bina merdiveninde her kat sahanlığında enerji tasarrufu için hareketli, acil aydınlatma ledli fotosel sistemi yapılacaktır. Tasdikli projeye uygun olarak tüm elektrik kabloları ve zayıf, kuvvetli akım kabloları tercihen Siemens veya Hess marka ürünlerinden kullanılacaktır. Dairelerde ve saat panolarında kaçak akım koruma rölesi olacak, aç kapa ve kısa devre koruması olarak da otomatik sigortalar kullanılacaktır. Bu malzemeler Siemens veya Schneider marka veya TSE, CE, ISO belgesine sahip firmaların ürünlerinden olacaktır. Sigorta kutuları ankastre-sıva altı olarak, minimum yeterli sigorta ile beslenecek ve uygulaması yapılacaktır. Sigorta kutuları TSE, CE, ISO belgesine sahip firmaların ürünlerinden Schneider, Viko yada Legrant olacaktır. Zayıf akım kutuları Schneider, Viko ya da Legrant markalarından biri kullanılmaya özen gösterilecektir. Elektrik anahtarları, prizleri Schneider, Viko ve Legrant olacaktır. Tekli kasa şeklinde alt yapı ve üst yapı işçiliği TSE’li, CE, ISO normlarına göre uygulaması yapılacaktır. Dairelerin ve ortak yerlerin elektrik sayaçları AYEDAŞ normlarına uygun, TSE, CE, ISO belgelerine sahip firmaların ürünlerinden yapılacaktır. Ayrıca elektrik tesisat ve montaj bitiminde AYEDAŞ ile ilgili bütün evrak işlemleri, mühendislik işlemleri yapılacak, sayaçlar sıfır teslim edilecektir. Daire mekanlarının tasdikli projesine uygun olarak tüm prizler topraklı ve çocuk korumalı olacaktır. Yan yana olan priz ve anahtarlar yan yana geçme kasalı olup çerçeve içine alınacaktır. Dairelerde uygun yerlere yeter sayıda aydınlatma, aydınlatma anahtarı ve priz konulacak. Balkonlarda mutlaka priz olacaktır. Elektrik ile ilgili alt yapı, üst yapı malzemeleri TSE, CE, ISO belgelerine sahip firmaların ürünleri kullanılarak yapılacaktır. Elektrik alt yapı, üst yapı işleri elektrik iç tesisat yönetmeliklerine göre uygulaması yapılacaktır. Tüm kablolar helojen free olacaktır
- TELEFON, KABLO TV, UYDU SİSTEMLERİ
Dairelere telefon bağlanması için apartman girişine veya bodrumda uygun bir yere dağıtım merkez kutusu montajı yapılacaktır. Telekom’ un isteğine göre bina iç hududuna kadar yer altı korumalı kazı yapılarak telefon kablosu kanalı yapılacaktır. Her bir daireye PTT ana kutusundan daire telefon kutusuna fiber internete de uygun olacak kablo çekilecektir. Her bir dairede salonda 2, odalarda ve mutfakta 1 er noktaya telefon, kablolu yayın, uydu yayını ve topraklı priz minimum belirtilen adette konulacaktır. Uydu yayını tesisatı yapılacak, gerekli ekipmanların çatıya ve bina içine montajı yapılacaktır.
- GÖRÜNTÜLÜ INTERCOM VE KAMERA SİSTEMLERİ
Dairelerden apartmanın ana giriş kapısı, daire kapısı ile renkli görüntülü olan, TSE’li firmaların görüntülü ses cihazı sistemi montajı yapılacaktır. Nade veya Audio diafon sistemi konulacaktır. Apartmanın ana girişindeki zil butonu dijital olacak, istenilirse şifreli, kartlı veya uzaktan kumandalı olarak bina kapısının açılması sağlanacak, dijital ortamda sistem çalışacaktır. Görüntü sistemi renkli olacaktır ve net görüntü sağlayacaktır.
- SIHHİ TESİSAT, SU DEPOSU, HİDROFOR
Bodrum kata belediyenin uygun gördüğü yer ve kapasitede paslanmaz çelikten su deposu montajı yapılacaktır. Su deposu yakınına daire sayısına ve bina yüksekliğine yetebilecek güçte ve su pompalayacak şekilde Vilo, Baymak, Demirdöküm, firmalarının TSE’li hidrofor sistemi monte edilecektir. Sıhhi tesisatlar projesine uygun olarak TSE’li firmalar olan, Fırat, Pimapen, Kalde gibi firmaların ürettiği malzemelerden birinci sınıf işçilik ile yapılacaktır. Tüm dairelere TSE’li ve İSKİ’ nin kabul ettiği su sayaçları montajı yapılacaktır. Bina içinde, tesisattan dolayı koku olmaması için pis su PVC boruları bina dışında, dış ortamla irtibatlandırılacaktır. Banyolara, tuvaletlere varsa balkonlara uygun yere yer süzgeci tesisat ve montajı yapılacaktır.
- KALORİFER, DOĞALGAZ TESİSATI, RADYATÖRLER
Dairelerin ısınma sistemi ve sıcak su tesisatı projeye uygun olarak yapılacaktır. Kalorifer tesisatında kullanılacak borular Kalde, Fırat veya Dizayn firmalarının ürettiği TSE belgeli kılıflı, oksijen bariyerli sıcak su borularıyla birinci sınıf malzeme ve işçilik ile montajı olacaktır.Kalorifer tesisatı kollektörlü (mobil) sistem yapılacaktır. Radyatörler Demirdöküm veya Termoteknik firmalarının ürettiği projesine uygun kapasiteli TSE’ li 400’ lük – 500’ lük – 600’ lük ve 900’lük PKKP Panel Radyatör serisinden salonlara, odalara ve mutfaklara yeterli düzeyde montajı yapılacaktır. Radyatör vanaları Eca, Fırat, Kas marka olacaktır. Banyolarda havlupan kullanılacaktır. Radyatörler çift vanalı olarak duvar tesisatlı yapılacaktır. Doğalgaz tesisatı İGDAŞ’ın kabul normlarına uygun nitelikli malzemeden yapılacaktır.
- DIŞ CEPHE
Tüm bina cepheleri bugünün teknolojisine uygun, çağdaş mimarinin estetik ve sağlam örneklerinden birini yansıtacak şekilde tasarlanacaktır. Ön cephe kaplaması sutünlar kompozit alüminyum veya malzemeden yapılacak gövde mantolama yapılacak, yan cephe ve arka cephe yangın yönetmeliği ve mekanik projesine uygun kalınlıklta malzemeden mantolama yapılacaktır.
Fransız balkonların önünde korkuluklar yapılacaktır. Dış cephe boyasında Jotun, Capatech ve Permolit marka silikonlu dış cephe boyası kullanılacaktır.
- KARTONPİYERLER
Salonların, odaların ve koridorların tavan diplerinin dört bir tarafına kartonpiyer köşebent ve salonlara ledli ışık sistemi yapılacaktır. Pencere üstüne gelen yerlere ise kartonpiyerden korniş yeri bırakılacaktır. Ayrıca fayanslarla tavan birleşim yerlerine ince kartonpiyer köşe montajı olacaktır.
- BOYALAR
Daire içindeki tüm tavanlara ve duvarlara pürüzsüz düz zemin elde edilecek şekilde saten alçı ve macun çekilecek ve zımparası yapılacaktır. Bunların üzerine silikonlu su bazlı Dyo, Fiili Boya, Marshall veya Polisan marka boya, CE’li firmaların boyası ile bir kat astar, artı iki kat son kat boya ile boyanacaktır, Mutfakta tezgah arası dışındaki diğer duvarlarda yine aynı şekilde boyanacaktır.
Daire içindeki tüm tavanlar beyaz renk olacaktır, daire iç duvarları ise şampanya, krem, açık kese kağıdı, fildişi ve beyaz renklerinde uygulanacaktır.
Bina ana merdiven duvar ve tavanları yine aynı şekilde saten alçı ve macun çekilerek, zımparası olup, boyası yapılacaktır. Tüm boya ve renk seçimleri temsilciler heyetinin onayına sunulacak oy çokluğu ile kararlaştırılacaktır.
- FAYANSLAR, SERAMİKLER
Dairelerde kullanılacak yer seramikleri, granitler, duvar fayansları, bordürleri ve tek dekor fayansları Vitra, Çanakkale, Ege Seramik, Kütahya firmasının birinci sınıf ürünleri olacaktır. Tüm seramik ve fayans işçiliği birinci sınıf işçilikle Vitra, Kalekim, Weber veya Basf markalı kimyasal yapıştırıcı ile kaplanacaktır. Yer seramikleri kaplanırken banyolara varsa balkonlara plastik veya krom yer süzgeci tesisat ve montajı yapılacaktır. Banyolarda zemin ve yıkanma mahallerinin duvarları yıkanma mahalinden 1 m daha öteye geçecek şekilde polimer çimento esaslı malzemeler ile su yalıtımı yapılacaktır. Su yalıtımında kullanılacak malzemeler Sika, Weber veya Kale marka olacaktır.
- PENCERE ve BALKON KAPI DOĞRAMALARI, KOLLARI CAMLARI DIŞ CEPHE DOĞRAMALARI
DOĞRAMALAR: WİNSA, PİMAPEN, veya ADOPEN firmaların PVC ısı yalıtımlı doğramalarından olacaktır. Tüm dairelerin dış doğrama renkleri bina cephe tasarımına uygun ve aynı renk yapılacaktır. Her odada açılan tüm pencere kanatları çift yönde açılır olacaktır. Fransız balkon camlarında açılım tek yönlü olacaktır.
ISI CAMLAR: Dış cephe doğrama camları 4+16+4 TSE’li ısıcam sisteminde olacaktır.
DOĞRAMA KOLLARI: TSE’lifirmaların ürünlerinden doğrama rengine uyum sağlayan kol takılacaktır.
- PENCERE DENİZLİKLERİ VE BALKON KÜPEŞTELERİ
Tüm pencere denizlikleri ve balkon küpeşteleri bina cephesindeki malzemelere uygun olarak mermer, Muğla mermeri malzemeden olacaktır.
- MERDİVEN VE SAHANLIK KAPLAMALARI
Merdiven basamakları, sahanlıkları, süpürgelikleri ve rıhtları Bilecik bej mermer malzemeden dekoratif olması bakımından tek renk veya çift renk olarak kaplanacaktır.
- BALKON ZEMİN KAPLAMASI DUVAR VE TAVANLARI
Projede varsa balkonların zeminleri, dış hava etkenlerine dayanıklı yer seramiği kaplanacaktır.(17 ci madde) Balkon duvar ve tavanları ise dış cepheye uygun malzeme ve renkte boyanacaktır.
- MERDİVEN, BALKON VE FRANSIZ PENCERE KORKULUKLARI
Merdiven, Balkon ve Fransız pencere korkulukları pas tutmayan alüminyum eloksalli malzeme, ferforje malzeme veya cam korkuluk montajı yapılacaktır.
- ASANSÖR
Asansör yönetmeliğine uygun CE belgeli asansörler kullanılacaktır. Motorları sessiz olacaktır. Binaya, kat göstergeli elektrik kilit sistemli, alarmlı, elektrik kesildiğinde otomatik olarak kat seviyesine getirme ve görevli ile görüşmeyi sağlayabilecek konuşma butonlu, otomatik kapı sistemli, havalandırmalı asansör yapılacaktır. Kabin içinde acil aydınlatma lambası olan paslanmaz çelikten veya kaliteli başka malzemeden konut tipi asansör yapılacaktır. Asansör firması olarak TSE belgeli, sürekli servisi ve yedek parçası olan firmalar tercih edilecektir. Asansör sisteminin tamamı için devreye alınmasından itibaren en az 2 (iki) yıl garanti tesis edilecektir.
- MUTFAK DOLAPLARI, TEZGAHLAR, EVYELER, BATARYALAR, DAVLUMBAZLAR MUTFAK DOLAPLARI
MUTFAK DOLAPLARI: 18 mm MDF üzerine akrilik kapak olarak imal edilecek olan dolaplar çizilecek ve onaylanacak olan uygulama projesinde belirtilen miktarda ve belirtilen yere konulacaktır. Mutfak dolaplarında ve çekmecelerinde Samet veya Blum marka frenli menteşe ve çift açılır metal ray kullanılacaktır. 1 gözlü ve damlalıklı evye kullanılacaktır. Ayrıca bulaşık makinesi ve buzdolabı için yeterli genişlikte yer bırakılacaktır. (Buzdolabı için en az 80 cm genişlik) Çizilen projeye uygun olarak mutfak dolapları yapılacaktır.
MUTFAK TEZGAHLARI: Mutfak tezgahları Çimstone, Silestone veya Belenco malzemeden desenli ya da düz beyaz-krem renklerinden seçilerek montajı olacaktır.
MUTFAK EVYELERİ: TSE’li markaların bir gözlü ve damlalıklı evye kullanılacaktır. Franke, Teka markalarından biri kullanılacaktır.
MUTFAK BATARYALARI: TSE’li markalardan Artema, ECA markalarından biri kullanılacaktır.
- BANYO DOLAPLARI, TEZGAHLARI, LAVABOLARI, BATARYALAR, SÜRGÜLÜ EL DUŞLARI, AKSESUARLAR
BANYO DOLAPLARI: Banyolarda duşakabin, klozet, havlupan, tezgah üstü ayna, Hilton lavabolu min. 80-120 cm genişliğinde modelli dolap. Bu uygulama projesine göre uygulama yapılacaktır.
BANYO LAVABOLARI: TSE’li Çanakkale veya Serel marka beyaz renklerinde projesine uygun lavabo ve gerekli yerlerde Çimstone, Silestone veya Belenco tezgah kullanılacaktır.
BANYO BATARYALARI ve DUŞ TAKIMLARI: TSE’li markalardan ECA markalarından biri kullanılacaktır.
BANYOLARDA KULLANILACAK AKSESUARLAR: Banyo aksesuarlarından ECA markalarından birinin ürünleri kullanılacaktır. Banyolara havlupan ve havalandırma menfezi konulacaktır.
- DUŞ TEKNELERİ, KABİNLER, KLOZETLER
Banyolara proje tefrişat ölçülerine uygun Artemis veya Sanica marka duş teknesi konulacaktır.
KLOZETLER: Beyaz renkli klozetler Çanakkale ya da Serel marka kullanılacaktır.
GÖMME REZERVUARLAR: Banyolarda, tuvaletlerde Çanakkale ya da Serel marka gömme rezervuarlardan biri kullanılacaktır. Tüm ıslak hacimlerde zeminde gerekli izolasyon altyapısı oluşturulacaktır.
- KLİMA
Her daire salonuna uygun noktaya klima bakır boru ve elektrik altyapısı yapılacaktır.
- DAİRE KAPILARI, ÇELİK KAPILAR, KAPI KOLLARI VE KİLİTLER
Daire içi tüm kapıları 12 mm çift yüzey modern ahşap Lake mobilya kapı olacaktır. Daire iç kapılarından salon ve mutfak kapıları camlı olacaktır Odaların, banyoların kapıları ise tamamen dolu kapı olacaktır. Kapı kasaları ve pervazları kapılarla aynı renk olarak köpüklü montaj olacaktır. Tüm dairelerin dış çelik kapıları ise TSE standartlarına uygun olarak yapılacaktır. 85 mm kalınlığında poliüratan veya taş yünü dolgulu monoblok üzerine estetik desenli ahşap kaplama kenar çerçeve lüks metal giydirme bilyeli kale merkezi kilit sistemi uygulanacaktır. Çelik kapı 180 derece dürbünlü, emniyet kelepçeli, kollu sistemde olacaktır. Daire iç kapı kollan ve kilitleri TSE’li firmaların ürettiği sarı pirinç veya krom kaplamalı, mat veya parlak olarak kapı modeline ve rengine uygun olarak uygulaması yapılacaktır. Tüm kapı kilit ve aksesuarları Kale yada Yale marka TSE li 1.sınıf malzemeden kullanılacaktır.
Müteahhit firmanın takacak olduğu standart çelik dış kapıdan maliklerin isteklerine göre takılacak olan KALE KAPI fiyat farkını daire malikleri ödeyecektir.
- PARKELER
Daire içi odaların tümünde Çamsan, Floorpan veya AGT marka en az 10mm kalınlıkta derzli laminant parke kullanılacaktır.
- MÜTEAHHİT’E ÖDEMELERİN ZAMANINDA YAPILMAMASI HALİ
İşverenin ödemelerini zamanında yapmaması ,yüklenicinin her türlü hukuki hakları saklı kalmak şartıyla sözleşmeyi tek taraflı fesih nedenidir.
- SÖZLEŞMENİN YÜRÜRLÜĞÜ
Bu sözleşme tarihinden itibaren 3 iş günü içinde; İşverenin;Bu sözleşme de yazan avansı yüklenicin banka hesabına yatırması ve bu sözleşme de yazan vade ve miktarlardaki; Toplam 6 adet çekini yükleniciye teslim etmesi halinde geçerli; Aksi takdirde geçersiz olacaktır. 18.2.İşverenin çek ödemelerini zamanında yapmaması, yüklenicinin her türlü hukuki hakları saklı kalmak şartıyla sözleşmeyi tek taraflı fesih nedenidir.
- İŞ BU SÖZLEŞME;……/…./2021. tarihinde iki nüsha; …9.sayfa; 32 (otuziki) madde,şıkları ve . sözleşme eki olan projeleriyle bir bütündür. Ayrı ayrı değerlendirilemez. …/../.. tarihinde; . …….’de yapılmıştır. Anlaşmazlık hakinde; …Anadolu.. mahkeme ve icra daireleri yetkilidir.
YAPI SAHİBİ YAPI MÜTEAHHİTİ