Blog

kapak01

DÜZENLEME ŞEKLİNDE ARSA PAYI KARŞILIĞI İNŞAAT YAPIM VE GAYRİMENKUL SATIŞ SÖZLEŞMESİ PDF İNDİR

HUKUKİ BÖLÜM

1-TARAFLAR :

İş bu sözleşme bir tarafta Salacak Mahallesi Tunusbağı Caddesi No:36/A Üsküdar/İSTANBUL adresinde mukim Obak Yapı İnşaat Sanayi Ticaret Ltd. Şti.(Bundan sonra “müteahhit” olarak anılacaktır), diğer tarafta Ümraniye İlçesi, Armağanevler Mah 23.pafta, 305 Ada, 17 Parsel adresinde mukim, Metin A. ve Nilgün A.  (ek paylaşım listesinde adı geçenler )(bundan sonra “arsa sahibi” olarak anılacaktır) arasında akdedilmiştir.

2- SÖZLEŞMENİN KONUSU :

Arsa sahiplerinin maliki bulunduğu Ümraniye İlçesi, Armağanevler Mah 23.pafta, 305 Ada, 17 Parselde kain bina ve eklentilerinin, 6306 sayılı yasa, yönetmelik ve ilgili tüm mevzuat gereğince, kentsel dönüşüm dahilinde işlemlerinin yapılması için gerekli izinlerin alınmasından sonra yıkılarak, terkler sonrası oluşacak yeni parsel üzerine yüklenici tarafından işbu yasalara, sözleşme ve eklerine uygun betonarme, karkas olarak, TSE belgeli yeni bina yapılmasının şartlarının belirlenmesi işbu sözleşmenin konusudur. Otopark yapılmayacaktır. Arsa payının % 50 hissesini arsa sahipleri kendi üzerlerinde bırakarak, bakiye kalan % 50 hissesini müteahhit firmaya yapılacak olan inşaat için karşılıksız devir etmeyi vaad ve kabul etmiştir.

Müteahhit,  arsa sahiplerinden iş bu sözleşme hükümlerine göre devir alacağı bağımsız bölümlerin bedellerini nakden ödemeden, bu sözleşmede yazılı hükümler çerçevesinde “anahtar teslimi inşa edeceği binadaki arsa sahiplerine tahsis edilecek bağımsız bölümleri inşa etmek suretiyle ödeyecektir.

Binanın yıkılarak yeniden yapılması süreci 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun (“Kentsel Dönüşüm Kanunu”) çerçevesinde yürütülecektir. Bu anlamda, işlemlere söz konusu binanın ilgili kanun kapsamına girdiği, eş anlatımla ilgili kanun kapsamında riskli yapı olarak tespit edilmesi ve bu tespitin kesinleşmesi üzerine müteahhitin ilgili yasa kapsamındaki muafiyetlerden yararlanması halinde başlanacaktır. Müteahhitin 6306 sayılı yasa kapsamındaki muafiyetlerden yararlanmaması halinde işbu sözleşme tamamen geçersiz sayılacaktır. Bu husus işbu sözleşmenin esaslı unsurudur.

3-DAİRE TAKSİMİ – HİSSE PAYLAŞIMI :

Müteahhit ve arsa sahibinin hakları iş bu sözleşmede kendilerine tahsis edilen bağımsız bölümlerle ve yapının yasal olan diğer ortak kullanım alanlarıyla sınırlıdır.

Müteahhit mevcut arsaya tek bir blok yapacaktır, arsa sahiplerine ;

Arsaya Tek blok olarak 2 Bodrum kat + Zemin kat + 3 normal kat ve Çatı arası yapılacaktır. 2.Bodrum katta 2 daire, 1. Bodrum katta 2 daire, Zemin katta 2 daire, 1. ve 2. normal katta 2 şer daire, 3. norml katta 2 adet dubleks daire olacaktır. Arsa sahiplerine paylaşım krokisindeki gibi konumlarında daireler yapılacak ve teslim edilecektir. Bunun dışında Müteahhit’e kalan alanları müteahhit istediği gibi değerlendirebilir. İşbu sözleşme kapsamında zikredilen taksimatların yapılmasından sonra imar durumunun artmasından projede herhangi bir değişiklik ve/veya inşaat sırasında veya inşaata başlamadan evvel bir ilave veya büyüme imkânı zuhur ederse, işbu ilave ya da büyüme dolayısıyla ortaya çıkabilecek bağımsız bölümler ve/veya eklentiler hisseleri oranında arsa sahipleri ve müteahhit arasında paylaşılacaktır.

 Bu anlamda, Müteahhit ve arsa sahibine ait bağımsız bölümlerini gösteren 1 adet paylaşım şeması ektedir. Yapının % 50 hissesini arsa sahiplerine, kalan % 50 hissesini müteahhit firma üzerinde kalacaktır.

4- PROJELERİN ÇİZİMİ, TARAFLARCA MUTABAKAT ve MAKAMLARCA TASDİK SÜRECİ

  1. Sözleşmenin imzalanması ile birlikte müteahhit,  projeyi baz alarak, hedef kitle göz önünde bulundurularak teknik şartnamedeki ve belediye imar mevzuatının izin verdiği projelendirme esasları ve diğer tariflere uygun olarak yerleşim planı, plan, resmi proje çizimlerine başlayacaktır.
  •  Projeler tasdik için ilgili belediyeye verilirken taşınmaz üzerindeki bağımsız bölümlere ayrılan arsa paylarını gösteren listede projelere eklenecektir.
  • Müteahhit gerekli olan durumlarda masrafı kendisine ait olmak kaydıyla ve arsa maliklerinin onayını almak suretiyle tadilat projesi verebilir.

5- İNŞAAT SÜRESİ (ANAHTAR TESLİMİ ve İSKANIN ALINMASI)

  1.  Taraflar arasında akdedilen sözleşmenin noter imza tarihinden ve arsa maliklerince yıkama hazır bir şekilde teslim tarihinden itibaren 6 ay içinde müteahhit tarafından yapım ruhsatı alınacaktır. Arsa maliklerinin hukuki, fiili veya sözleşmeye aykırı bir eylemi veya üçüncü kişiler tarafından hukuki veya fiili eylemler nedeniyle veya arsa maliklerinden kaynaklı ve müteahhide yüklenemeyecek nedenlerle sürenin uzaması durumunda, müteahhidin tek taraflı fesih hakkı saklı kalmak üzere, yapım ruhsatının alınma süresi kayıp süre kadar uzatılır.
  • Müteahhit kentsel dönüşüm kapsamında gerekli izinler ile inşaata başlamak için gerekli izinlerin alınmasını müteakip inşaata başlayacaktır. Müteahhit yapım ruhsatı tarihinden itibaren 12 ay (onikiay) içinde, iş bu sözleşme, teknik şartname ve onaylı uygulama projesine uygun olarak, bağımsız ve ortak hacimlerle  açık ve kapalı alanları da kapsayan alt yapı, çevre düzenlemesi ve teknik alt yapı nitelikli inşaat ve imalatlar da dahil olmak üzere arsa sahiplerinin bağımsız bölümlerini kendilerine teslim edecektir.
  •  Ancak inşaatın ikmal edilmesi hem fiili açıdan inşaatın tamamlanmasına hem de imar mevzuatının düzenlendiği kurallara uygun yapılıp iskan ruhsatının alınmasına bağlıdır. Bu nedenle müteahhit, yukarıdaki maddede belirtilen sürelerde teslim tarihinden sonra tüm resmi işlemler tamamlanıp teslimden sonra en geç 6ay içerisinde iskan ruhsatı alacaktır. Belediye içerisinde geçecek süreden müteahhit sorumlu tutulmayacaktır. Arsa sahipleri iskan ruhsatının alınması için kendilerine teslim edilen bağımsız bölümleri değiştirmeyeceğini yine proje dışında ek yapmayacağını, eş anlatım ile iskan ruhsatının alınmasını engelleyecek işlemleri yapmayacağını beyan eder.

Mücbir sebepler (deprem, sel, savaş, salgın hastalık, afetler ve benzeri nedenlerle inşaat sektörünün çalışmasını engelleyecek yasal her türlü kararlar, inşaatın yapım süresine ve iskan alım süresine eklenir)  ve arsa sahiplerinden kaynaklanan sebepler dışında herhangi bir sebeple müteahhit süre uzatım için süre talep edemez. Arsa sahibi haklı bir sebep bulunmaksızın bağımsız bölümünü teslim almaktan kaçınırsa ayrıca bir ihtara gerek kalmaksızın temerrüde düşecektir. İnşaatın her aşamasında, imalatın devam etmesine mani olacak kanuni düzenlemelerin gereği yapılarak kaybedilen süreler inşaat süresine ilave olacaktır.

  • Müteahhide teslim edilen binanın yıkımı müteahhidin sorumluluğundadır. Yıkım giderleri, enkaz gelirleri gibi tüm gelir ve giderler münhasıran müteahhide aittir.

6- HİSSE TEMLİKİ VE KAT İRTİFAK TESİSİ

A-  Projelerin resmi makamlarca tasdikinden sonra inşaat ruhsatı alınır. İnşaat başlar ve proje üzerinde isim yazılıp numaralandırılarak, arsa sahipleri ve müteahhide düşen daireler paylaştırılacak, yönetim planı ve noter listesi tanzim edilerek inşaat süresi içerisinde müteahhidin belirleyeceği bir zamanda 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu hükümleri uyarınca tapuda kat irtifakı tesis edilecektir. Yönetim planı düzenlenirken arsa sahiplerinin muvafakati alınacaktır.

B-  Kat irtifakı kurulması işlemlerinin takibi müteahhit tarafından yapılacak, ancak bunun için gerekli muvafakat ve vekaletnameleri vs arsa sahipleri müteahhide verecek veya müteahhidin belirlediği zamanda noter listesi tanziminde noterde ve kat irtifakı tesisinde tapuda hazır bulunacaktır.

C-Kat irtifakı kurulmasından önce, arsa sahipleri müteahhit ile yapılan sözleşme gereği, müteahhit firmaya verilen dairelere karşılık takyidatsız bir şekilde %50 hisse devrini yapacaktır.

D- Kat irtifakının kurulması için yasal şartların oluşmasını müteakip kat irtifakı tesis edilmeden önce kat karşılığı inşaat sözleşmesi öncesinde %50arsa payı hisse temliği yapılacak ve sonra kat irtifakı kurulacaktır. Binanın adını arsa sahipleri belirleyecek, Müteahhit ise firma adı veya unvanını binanın dış cephesinde belirtebilecek, yönetim planına bina adı ve dış cephe adı yazılacak ve bu ad ve unvanlar hiçbir zaman değiştirilmeyecektir.

E- Arsa Sahipleri, sözleşmenin imzalanmasını müteakip taahhüt ettikleri süre içinde derhal Müteahhide ait arsa paylarının takyidatsız tapuda tescilini gerçekleştirecektir.

Tescilin gerçekleştirilmesini müteakip, Müteahhidin işbu sözleşmeye ait yükümlülüklerini yerine getireceğinin teminatını teşkil etmek üzere aşağıda yazılı senetler tanzim edilerek, Arsa Sahiplerine teslim edilecektir.

20.08.2020 tanzim, 15/08/2021 vade tarihli, 300.000,00 TL bedelli 1 no’lu senet,

20.08.2020 tanzim, 01/01/2022 vade tarihli, 300.000,00 TL bedelli 2 no’lu senet,

20.08.2020 tanzim, 15/08/2022 vade tarihli, 300.000,00 TL bedelli 3 no’lu senet,

Arsa Sahipleri, belirtilen senetlerin arsa paylarının tescilini müteakip Müteahhidin yükümlülüklerini yerine getireceğinin teminatını teşkil etmek üzere düzenlendiğini, kayıtsız şartsız borç senedi niteliği taşımadığını, senetleri 3.şahıslara devir, temlik ve ciro etmeyeceklerini, icraya koymayacaklarını, iade koşulları oluşmuş ise ilk talepte senetleri Müteahhide iade edeceklerini ayrı ayrı beyan, kabul ve taahhüt ederler.  Senet üzerinde teminat senedi olduğu, devir, temlik, ciro edilemeyeceği belirtilir.

F-Yapım ruhsatı alınıp inşa edilecek yapının betonarmesi tamamlandığında Müteahhidin talebiyle derhal 1 no’lu senet, ince işçiliği tamamlandığında Müteahhidin talebiyle derhal 2 no’lu senet, %100 tamamlanıp iskan alındığında Müteahhidin talebiyle derhal 3 no’lu senet aynen Müteahhide iade edilecektir.

Senetler, taahhüt edilen süre içinde iade edilmez yahut herhangi bir şekilde 3.şahıslara devir, ciro edilir, icraya konulursa, senet bedelleri yanında her bir senet için ayrı ayrı geciken her gün için 4.000,00TL de herhangi bir mahkeme kararına gerek olmaksızın Arsa Sahipleri tarafından ödenecek, Müteahhidin bu sebeple uğrayacağı zararlar ayrıca karşılanacaktır.

7-MÜTEAHHİDE AİT DAİRENİN KAT İRTİFAK TAPULARININ DEVRİ

Projelerin resmi makamlarca tasdikinden sonra inşaat ruhsatı alınır. İnşaat başlar ve proje üzerinde isim yazılıp numaralandırılarak, arsa sahipleri ve müteahhide düşen daireler paylaşım tablosuna göre paylaştırılacak ve tapuda kat irtifakı tesis edilecektir.

Kat irtifakı kurulması işlemlerinin takibi müteahhit tarafından yapılacak, ancak bunun için gerekli muvafakat ve vekaletnameleri vs arsa sahipleri müteahhide verecek veya müteahhidin belirlediği zamanda noter, belediye ve kat irtifakı tesisinde tapuda hazır bulunacaktır.

Gerek müteahhide düşen hisselerin müteahhide devrinde, gerekse müteahhide ait olacak bağımsız bölümler üzerindeki haciz, ipotek, şerh vs. takyidatların kaldırılmasında veya kat irtifak tapularının devrinde arsa sahiplerinin sözleşmedeki şartlara uymaması halinde, müteahhidin uğramış olduğu zararlara ilaveten sebebiyet veren her bir arsa sahibi, işbu sözleşmeye aykırılığın devam ettiği her ay için, her bir bağımsız bölüm için ayrı ayrı 4.000,00TL bedel olmak üzere müteahhide cezai şart olarak ödemeyi kayıtsız şartsız taahhüt etmiştir.

8- TEMİNAT

İnşaat toplam maliyetinin %10’u kadar teminat mektubu belediyeye ruhsat aşamasında verilecektir  ve bu teminat mektubu iskan alınmasıyla beraber çözülecektir.

9- İŞİN TANIMI :

Müteahhit mukavele tarihinde mukavele ile birlikte arsa sahiplerinden alacağı vekâletname ve muvafakat nameler ile arsaya yeni imar durumu alacaktır. Arsada zemin etüdü yaptırarak çıkacak sonuca göre binanın projelerini çizdirecek sözleşmenin, projelere ruhsat alacaktır. Yeni deprem yönetmeliğinin istediği şartlar dâhilinde, özel yapı denetimi kontrolünde betonarme, karkas olarak, 1.sınıf işçilik ve TSE belgeli malzemelerle bina yapacaktır. Teknik şartnamede belirtilen mukavele şartlarında ve zamanında inşaatı bitirerek iskânı alınmış olarak binayı arsa sahiplerine teslim edecektir. Bu işlerle ilgili harcamalar ve bunları ödeyecek taraflar aşağıda belirtilmiştir.

1- Dairelerin boş olarak müteahhide teslim tarihine kadar olabilecek tüm vergi harç ve borçları arsa sahiplerine aittir. Arsa sahipleri daireleri boş olarak müteahhide teslim tarihi itibarı emlak ve arsa vergileri ödenmiş ve dairelere ait elektrik, su, doğalgaz vb. aboneliklerini sona erdirecektir.

2- Dairelerin elektrik, su, doğalgaz, kablolu TV, abonman, depozit, katılım harç ve vergileri kurulacak yeni kat irtifakında belirtilen daire sahiplerine aittir.

3- Yeni yönetmeliğe göre özel yapı denetimi ile ilgili ödemeler, binanın yapımı ile ilgili olan harcamalar, ruhsatların alınması, kat irtifakının ve kat mülkiyetinin kurulması iskânının alınması ile ilgili harcamalar müteahhide aittir.

10- MÜTEAHHİDE AİT MASRAF ve GİDERLER

 Müteahhit binayı boş ve borçsuz alarak başlayıp, yapı kullanım iznini alıp, inşaatların eksiksiz ve kusursuz olarak arsa sahiplerine teslimine kadar geçecek süre içinde yapılacak tüm masrafları ve harcamaları bu cümleden olmak üzere;

  • İşbu sözleşmenin Noter ’de tanzimi için yapılacak bilcümle harç, damga vergisi vs. masrafları, müteahhit tarafından ödenecektir.
  • Bina veya arsanın müteahhide borçsuz teslim tarihine kadar doğmuş veya doğacak emlak vergileri, bu vergilerin doğmuş veya doğacak cezaları ve işlenmiş veya işleyecek faizlerinin tamamının arsa sahiplerince ödenmesi kayıt ve şartıyla binanın veya arsanın müteahhide borçsuz teslimi tarihinden itibaren başlamak üzere, İskân belgesi alınıncaya kadar, sözleşme konusu taşınmaz ilgili ödenmesi gereken emlak vergileri, ceza ve faizlerinin tümü ve her türlü konulacak ek vergiler müteahhit tarafından ödenecektir.
  • Yasal mevzuat çerçevesinde yapılabildiği takdirde, imar planı için gerekli her türlü masraf ve harcamalar, müteahhit tarafından ödenecektir.
  • Mimari projelerin tümünün proje müellifi ücretleri, inşaatın gerektirdiği sair tüm projelerin müellif ücretleri ve projelerin tasdiki için ve inşaatın devamı sırasında ilgili mercilerce alınması zorunlu tüm vergi, harç ve resimler dahil tüm masraflar, müteahhit tarafından ödenecektir.
  • Yapı denetim bürolarına inşaat süresince ödenmesi gereken bedeller ve her türlü plan, etüt, danışmanlık mimarlık ve mühendislik harcamalarını, müteahhit tarafından ödenecektir.
  • Taşınmazda inşaat yapılabilmesi için tüm hafriyat giderleri ile teknik şartnamede kalitesi ve şekli açıklanan, inşa edilecek bloklar ve bağımsız bölümler, ortak alanlardaki malzemelerin satın alınması, her türlü nakliye, taşeronluk, işçilik ücret,tüm sgk primleri ve tazminatları, kalfalık ücret ve masraflarının tümü müteahhit tarafından ödenecektir.
  • Kat irtifakı tesisi için ödenmesi gereken her türlü noter harç ve masrafları ile tapu harç ve masrafları, müteahhit tarafından ödenecektir.
  • İlave kat imkanı doğduğunda, proje safhası dahi tüm masraf ve harcamalar ile tapuda yeniden kat irtifakı için ödenmesi gereken tüm harç, vergi ve masrafları, müteahhit tarafından ödenecektir.
  • İskan ruhsat harçları ile tapuda kat mülkiyeti tesisi için ödenmesi gereken cins tashihi harçları dahil tüm harç ve vergileri, müteahhit tarafından ödenecektir.
  • İş bu sözleşmeye yapılacak ekler ve tadiller nedeni ile ödenmesi gereken noter harç ve masraflarının tümü müteahhit tarafından ödenecektir.
  • İnşaatın yapımı için gerekli her türlü alet ve edevat müteahhit tarafından temin edilecektir.
  • Teslim işlemlerindeki KDV’nin %1 veya %18 olsun tümü müteahhit tarafından ödenecektir.

Bu nedenle inşaatta yapılacak harcamalarla ilgili olarak arsa sahipleri müteahhide herhangi bir bedel ödemeyeceklerinden, bu sözleşmede öngörülmemiş ya da unutulmuş da olsa inşaatla ilgili olarak ortaya çıkabilecek her türlü giderler ve inşaatın bu sözleşme ve eki teknik şartnameye uygun yapılabilmesi için harcanması gereken tüm bedeller ile, halen mevcut ve bundan sonra yasal düzenlemelerle ihdas edilebilecek her türlü vergi, resim, harç ve rüsumlar ve sair gider ve masrafların tamamı müteahhide ait olacaktır. Bu maddede belirtilen tüm masraflar ve harcamalar için müteahhit, her ne ad altında olursa olsun arsa sahibine rücu etmeyeceğini kabul ve taahhüt eder. Ancak arsa sahiplerine ait bağımsız bölümlerde, arsa sahipleri adına ilgili kurum ve kuruluşlarda (elektrik, su, doğalgaz vs) yapılacak abonelik sözleşmelerine ilişkin masraf ve harçlar ile yatırılması gereken depozitolar arsa sahiplerince ödenecektir.

İmardan doğacak imar artış veya düşüşlerin müteahhit (%50) hisse  ve arsa sahiplerince (%50)hisse oranında paylaşılacaktır.

11-  Arsa SAHİPLERİNİN YÜKÜMLÜLÜKLERİ

A- Arsa Sahipleri, imar ve inşaat ruhsatının alınması, 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanununa göre tapuda kat irtifakının kurulması için gereken vekâletname ve muvafakat nameyi sözleşme imza tarihinde noterden iş takip vekâletnamesini Müteahhide verecektir.

B- Arsa Sahipleri, ilgili belediyeler ve imar müdürlüğü, sosyal sigortalar kurumu ve çalışma müdürlüğünde işyeri tescili, diğer kamu kuruluşlarında inşaat ile ilgili işlerin takibi, gerekli tevhit ve ifraz ve yola terk gibi işlemlerin yapılması için gerekli vekalet ve muvafakat belgelerini de noter huzurunda düzenleyerek müteahhide verecektir. Bu belgelerin masraflarını da müteahhit karşılayacaktır.

C- Arsa da sözleşmenin imzalanmasından önce tahakkuk etmiş bulunan vergi, harç, elektrik, su, doğalgaz, mahkeme, vb. gibi her türlü borç yükümlülük ve hukuki problemler arsa sahiplerine aittir.

D- Bina arsa sahiplerine, Su, doğalgaz ve Elektrik hizmetlerinden yararlanmaya hazır şekilde teslim edilecek ve arsa sahipleri ilgili dairelerde su, elektrik,  doğalgaz idaresine teminat bedelini ödeyerek abone olacaktır. Hizmet açılımında ödenecek olan bedeller ve teminatlar için Arsa malikleri müteahhitten herhangi bir talepte bulunmayacaktır.

E- Arsa sahipleri, konutun tesliminde gerekli incelemeyi yaparak mevcut imalat hatası ve eksiklikleri teslim tutanağına şerh etmekle yükümlüdür. Teslim edilecek bağımsız bölümlerde geçici kabulde herhangi bir eksiklik, arıza veya sözleşmeye, plana, projelere ya da ruhsatnameye aykırılık bulunup bulunmadığı arsa sahiplerince bizzat veya yetkili fen adamları vasıtasıyla incelenerek en geç 15gün içinde müteahhide yazılı olarak bildirilecektir. Müteahhit bu inceleme ve muayene sonunda tespit edilecek eksiklikleri, arızaları, aykırılıkları ve ayıpları 30 gün içinde doğacak masraflar kendisine ait olmak üzere gidermek zorundadır. Aksi durumda arsa sahipleri, müteahhit yazılı ihtara rağmen aykırılıklar giderilmezse, acil ve önemli eksiklikleri dava ve talep hakları saklı kalmak kaydıyla üçüncü kişilerle anlaşarak bunların yapımı için gerekli masraf ve giderler müteahhit sorumluluğunda olacak şekilde yaptırabilir. Yüklenici daire teslimi için kat maliklerine 7 gün öncesinden telefon veya mesaj kanalı ile haber verecektir. Kat malikleri bizzat kendisi ya da vekil olarak atadıkları kişi yada kişiler tarafından daireyi teslim alacaklardır. Dairesine teslim almaya gelmeyen Kat maliklerinin anahtarları yönetime veya notere teslim edilecektir ve dairesini eksiksiz teslim aldığını kabul etmiş sayılacaktır.

F– Arsa sahiplerinin yazılı teslim tutanağı ile teslim aldığı tarihten itibaren işletme ve yönetim giderlerine(apartman aidatı) katılma yükümlülüğünün başladığını kabul eder.

Arsa sahipleri yönetim hizmetleri başlamasa da konutunda harcanan su, elektrik, ısıtma ve benzeri giderlerden, konutun tesliminden itibaren sorumludur. Bu miktarı müteahhide veya yönetime öder. Bina teslim edildikten sonra iskân alınana kadar elektrik, su harcamaları tek saatten ilerlediği için daire başı harcama miktarı hesaplanıp yönetime ücret tablosu teslim edilecektir. Bu tabloya göre ücretler toplanıp yatırılacaktır.

12- TAŞINMAZIN TAHLİYESİ VE ARSA SAHİPLERİNE BEDEL ÖDENMESİ HUSUSU:

Tapu idarelerinde ferağ takriri ve 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanununun hükümlerine göre kat irtifakı kurulmasına ilişkin yetkiler hariç olmak üzere, arsa sahipleri, müteahhide, iş bu sözleşmeyle ilgili her türlü gerekli işlerin ve muamelenin Belediye Başkanlıkları, Tapu ve Kadastro Müdürlüğü, İmar Müdürlüğü, TELEKOM, İSKİ, TEDAŞ, AYEDAŞ, SGK ve benzeri resmi makam ve merciler nezdinde yapılması ve taşınmazdan mevcut imar plana göre kamuya terki gereken kısmı bedelsiz terk etmek, takibi amacıyla, iş bu sözleşmenin imzalanmasını takibi bir vekaletname vereceklerdir. Arsa sahibi, söz konusu işlerin yapılması için resmi makamlarda verilmesi gerekli olan muvafakat nameyi vermekle ve gerekli belgeleri imzalamakla yükümlüdür. Tüm bu işlerin yapılması müteahhidin yükümlülüğündendir. Aynı gün kat irtifakını kurmak için noterde liste hazırlamaya, kat irtifakını kurmaya, kat irtifakını, kat mülkiyetine çevirmeye ve arsa sahipleri şahsen veya birlikte vekil tayin edilmesi zorunludur.

Bu vekâletname sınırlıdır. Ahzukabz yetkisi yoktur.

Arsa sahiplerine ait dairelerde hali hazırda kiracı bulunmakta ise, iş bu kiracının tahliyesinden arsa sahipleri sorumludur. Kiracının tahliyesine ilişkin müteahhit’in bir sorumluluğu bulunmamaktadır. Arsa sahipleri, müteahhit’in arsanın teslimini talep edeceği tarihte, boş olarak teslim etmeyi taahhüt etmiştir. Bu hususta her nevi gayreti gecikmeksizin gerçekleştirmek zorundadır. Ayrıca kiracıdan yazılı tahliye taahhüdü de almak zorundadır. Arsa sahipleri dairelerin tamamını en geç 2 ay içerisinde boş ve ayıpsız olarak müteahhide tutanak ile teslim etme borcu altındadır. Bu amaçla, arsa sahipleri kiracılardan tahliye taahhütnamesi alarak bir nüshasını müteahhite teslim edeceklerdir.

Tahliyenin ve teslimin gecikmesi halinde müteahhit maddi zarara uğrayacağından, arsa sahipleri kendisinden kaynaklı tüm zararları tamamını ödemekle yükümlüdür. Müteahhit iş bu zararını istediği yolla tahsil edebilme, arsa sahiplerinin haklarında kesinti yapma, sözleşmeyi tek taraflı feshetme haklarına sahip olacaktır. 

Arsa sahipleri ile müteahhit arasında noterde düzenleme şeklinde gayrimenkul satış vaadi ve kat karşılığı inşaat yapım sözleşmesi imzalanmasından itibaren ve arsa sahiplerinin taşınmazı sözleşmeye uygun ve eksiksiz tesliminden sonra en geç bir ay içerisinde, arsa sahiplerinden halen ikamet etmekte olan Nilgün ARSLANTAŞ’a aylık 2.000,00TL kira bedeli banka havalesi ile teslim tarihine kadar yapılacaktır. Ayrıca bir defaya mahsus olmak üzere Nilgün ARSLANTAŞ’a 4.000,00TL taşınma bedeli ödenecektir. Arsa sahipleri ve kat maliklerine başka bir ödeme yapılmayacaktır.

Ayrıca arsa sahipleri kentsel dönüşümden faydalandırılarak devletin verdiği kira yardımını müstakilen arsa sahipleri alacaktır. Arsa sahipleri sözleşmedeki iş bitim süresine kadar müteahhitten başka bir kira bedeli, vs. her ne ad altında olursa olsun bir ücret veya kira talep etmeyeceklerdir. Buna ilaveten, mücbir sebepler, yasal zorunluluklar ve/veya inşaatın haksız yere herhangi bir arsa sahibi tarafından durdurulması gibi müteahhidin kusuruna dayanmayan haller nedeniyle inşaatın bitiminin gecikmesi hallerinde müteahhidin uzayan dönem için arsa sahiplerine kira bedeli, tazminat, vs. herhangi bir ad altında ödeme yapma yükümlülüğü bulunmamaktadır.

13- SÖZLEŞME KONUSU İŞİN DEVRİ

Müteahhit, arsa sahibinin yazılı onayı bulunmaksınız, sözleşme konusu iş kısmen ya da tamamen başkalarına devir ve ciro edemez hak kazanmış olduğu bağımsız bölümler dışındaki bağımsız bölümleri teminat gösteremez. Ancak müteahhit işlerin ifası için taşeron kullanabilir.

Arsa sahipleri müteahhidin yazılı rızasını almadan işbu sözleşmeden doğan haklarını üçüncü kişiye devir edemez.

14- MÜCBİR SEBEP VE OLAĞANÜSTÜ HALLERİ

Mücbir sebepler, ülke çapında savaş, terör, seferberlik halleri, salgın hastalık ile deprem ve sel halleri ile inşaatı engelleyecek kötü hava şartları, gösteri ve yürüyüşler ile kanunen mücbir sebep sayılacak diğer hallerdir. Bu hallerin ve kanunda sayılan hallerin dışında herhangi bir sebebin mücbir sebep sayılamayacağını taraflar karşılıklı kabul ve taahhüt eder.        

Mücbir sebebin ortaya çıkmasıyla, müteahhidin kusuru olmaksızın, doğacak aksamalar nedeni ile meydana gelebilecek gecikmeler ve mücbir sebebin ortadan kalkmasına kadar geçecek süre inşaat süresine bila bedel ilave edilir. Böylesi bir durumda arsa sahipleri müteahhitten her hangi bir ad altında bedel talep edemezler.

15-DENETİM

Arsa sahipleri, vekilleri ya da müteahhide bildirilecek yetkili teknik elemanları inşaatın normal seyrini aksatmamak üzere, inşaatın onaylı mimari, statik, mekanik ve elektrik ve diğer plan ve projeleriyle ekli teknik (fenni) şartname ve diğer ekleriyle, Bayındırlık Bakanlığı Genel Şartnamesiyle, Yapı İşleri Umumi şartnamesine uygun inşa edilip edilmediğini, kullanılan malzemelerin taahhüt edilen malzemeler olup olmadığını, işçilik ve malzeme kusurları olup olmadığını denetlemek amacıyla inşaatı yakından ve sürekli kontrol edebilir. Müteahhit, arsa sahibi vekillerinin mimar mevzuatına ve projeye uygun olarak yapacağı haklı yazılı uyarıları dikkate alacaktır. 

16-CEZAİ ŞARTLAR

Taraflar arasında sözleşmenin noterde imzalanmasından itibaren müteahhit inşaatın bitim süresini, projelendirme, inşaatın yapım ruhsatı alımı için 6 ay ve dairelerin anahtar teslimi vaziyette bitirilme süresi 12ay olmak üzere toplam 18 ay olarak kabul ve taahhüt etmiştir.

Müteahhit 18 ay içinde inşaatı sözleşme ve teknik şartnameye uygun şekilde tam ve eksiksiz şekilde bitirecek ve arsa sahiplerine teslim edecektir.

Sözleşmenin taraflarca imzalanmasından itibaren 18ay içinde anahtar teslim daireler teslim edilmezse veya teslim tarihinden itibaren 6ay içerisinde iskan ve kat mülkiyeti tapular alınmazsa müteahhit cezai şart olarak aylık 4.000,00TL(dörtbinlira) her bir bağımsız bölüm için her bir arsa sahibine gecikilen her bir ay için herhangi bir ihtara gerek kalmaksızın ödemeyi kabul ve beyan eder.

Müteahhit arsa sahiplerinin sözleşmeye aykırı davranması, gerekli onayların verilmemesi, teslimlerin yapılmaması, teslimden kaçınılması, müteahhide verilecek hisse devrinin yapılmaması, kat irtifak haklarının verilmemesi, senetlerin iadesinin yapılmaması durumunda sözleşme hilafına hareket eden kişiye yazılı veya sözlü bildirim yaparak aykırılığın giderilmesini talep eder. Aykırılık 10 gün içerisinde giderilmez ise ilgili arsa sahibi tarafından müteahhide her bir bağımsız bölüme ayrı ayrı olmak üzere aylık 4.000, 00TL cezai şart öder. Müteahhidin sair hakları mahfuzdur.

17-ŞUF’A HAKKINDA FERAGAT

Taraflar, birbirlerine karşı şuf’a ve izaleyi şuyu haklarını kullanmayacaktır. Taraflar şufa ve ortaklığın giderilmesi talep ve dava haklarından feragat etmiştir.

18- MÜTEAHHİTİN HARCAMALARI YAPACAĞI İŞLER :

Müteahhit arsa sahiplerinin vereceği vekaletnamelerle arsaya çap, röperli kroki, istikamet rölevesi ve yeni imar durumu alacak, arsaya zemin etüdü yaptıracaktır. Zemin etüdü alınarak yeni yönetmeliğin şartları dahilinde inşaatın projeleri çizilip onaylattıracaktır. Bina yeni deprem yönetmeliğinin istediği şartlar dahilinde yapılacaktır. Müteahhit çevre ve şehircilik bakanlığının yetki verdiği özel yapı denetim kontrol firmaları ile ilgili gereklilikleri yerine getirecektir. Bu konudaki mali sorumluluk müteahhide aittir. Hafriyat Müteahhide aittir. Toprak sahipleri dairelerini boş olarak ve borçsuz olarak müteahhide teslim edecekler başkaca bir yükümlülük ve talepleri olmayacaktır. Binanın her türlü inşaat yapım, malzeme ve işçilik bedelleri müteahhide ait olduğu gibi tapu ve iskan harçları ve her türlü harçlar, noter masrafları, kat irtifakı kurulması ile ilgili yapılacak harcamalar, binanın SGK ödemeleri ve stopajlarda müteahhide aittir. Binadaki her türlü zarar ziyan, fiyat artışları, gerek binada meydana gelebilecek iş kazalarından doğacak zarar ziyan ve maddi manevi tazminatlar ve gerekse bina içinde ve çevresinde 3. şahıslara verilebilecek zararlardan doğacak zarar ve ziyan, maddi ve manevi tazminatlar müteahhide aittir. Ezcümle binanın başlangıcından teslimine kadar emniyet ve güvenliğinden tamamen müteahhit sorumludur. Bina yapı denetim kuruluşları tarafından kontrol edilecektir. Müteahhit inşaat TSE belgeli malzemelerle imalat yaptıracaktır. Kullanım hataları dışında inşaatta teslimden sonra meydana gelebilecek arızalar ve bu arızaların sebep olduğu diğer hasarlar garanti süresi içerisinde bedelsiz onarılıp yapılacaktır.

19- ARSA SAHİPLERİNİN SORUMLULUĞU :

Arsa sahiplerinin ortaklığın giderilmesi davası açmak, vs. herhangi bir yolla haksız yere müteahhidin çalışmasını durdurması ve/veya inşaatın bitimini geciktirmesi, gerekli vekaletname ve izinleri vermemesi gibi veya arsa sahiplerinden kaynaklanan sebeplerle haciz veya üçüncü kişilerle bir dava açılması, hak iddia edilmesi gibi veya işbu sözleşmeye aykırı davranmasından dolayı müteahhidin uğrayacağı zarar ziyan arsa sahipleri tarafından müteahhide ödenir. Buna ilaveten, söz konusu haksız durdurmaya neden olan her bir arsa sahibi müteahhide durdurmanın devam ettiği her ay için ve müteahhide ait bağımsız bölümlerin her birine ayrı ayrı olmak üzere aylık 4.000,00TL bedeli cezai şart olarak ödemekle yükümlüdür. Bu zarar ve ziyan gereğinde yazılı olarak arsa sahiplerine bildirilecektir. Arsa sahipleri ayrıca mukavelede yazılı şartlar tahakkuk ettiğinde müteahhide ait bağımsız bölümleri bir bedel talep etmeksizin süresinde devri yapacaktır. Ayrıca bu düzenleme şeklinde inşaat sözleşmesi bütün bölümleri ile mirasçıları bağlar.

20- İŞ SAHASININ TEMİZLENMESİ :

Müteahhit iş bitiminde iş sahasındaki inşaat atıklarını, molozlarını, makine ve ekipmanları kaldıracak, çevre düzeni tamamlanmış olarak inşaatı arsa sahibine teslim edecektir.

21- BAĞIMSIZ BÖLÜMLERİN  KONTROL, TESLİMİ VE KABULÜ

Müteahhidin binaları bitirdiğinde arsa sahiplerine teslim eder ve teslim alındı yazısı müteahhide imzalanıp verilir. Müteahhitten kaynaklanan bir kusur varsa yazılı olarak bildirilmek kaydıyla giderilir.

Kusurlu ve noksan işlerin olması halinde; kusur ve noksanlık kabule icbar edilemeyecek derecede değilse müteahhit bu kusur ve noksanları (kusur ve noksanların mahiyetine göre) en az 20 (yirmi) iş günlük makul bir süre içerisinde giderecektir. 

Müteahhit inşaatı elektrik, su, doğalgaz, TV hatları, binayı mukavele şartlarına bitmiş olarak arsa sahiplerine teslim edecektir. Teslimat arsa sahiplerine yazılı olarak yapılacaktır. Elektrik, su, kablolu TV, doğalgaz, telefon, gibi işlerin hatları dairelere kadar çekilecek, bunların dairelere bağlanması ile ilgili teminat, abonman, depozitoların ödenmesi daire sahiplerine aittir.

22- ŞANTİYE BİNALARI – TAŞERONLAR – İNŞAAT İÇİN ELEKTRİK VE SU KULLANIMI :

  Müteahhit bina teslimine kadar kendisi için gerekli şantiyeyi kullanacaktır. Müteahhidin kullanacağı elektrik, su paralarını kendisi ödeyecektir. Müteahhit inşaatta taşeronlar çalıştırabilir. Bunların sorumlulukları müteahhide aittir.

Bina tesliminden sonra apartman genel giderlerinden kat malikleri sorumludur.

23- MALZEME SEÇİMİ DEĞİŞİKLİKLERİ :

İnşaatta, daire içlerindeki mahal listelerindeki değişiklik yapmak istedikleri halde müteahhide yazılı olarak bildirecektir. Teknik şartname dışı isteklerde aradaki fark daire sahiplerine yazılı olarak müteahhit tarafından bildirilecektir. 15 (on beş) gün içerisinde daire sahiplerinden yazılı onay gelmediği taktirde şartnamedeki malzemeler kullanılacaktır. Daire sahiplerinin aradaki farkı kabul etmeleri durumunda daire sahiplerinin daireleri müteahhide maddi ve yasal iziler bakımından ek bir külfet getirmemek ve ayrıca talep edilen malzemenin piyasada bulunması şartı ile tercihleri doğrultusunda yapılacaktır.

24- FİYAT VE MALİYET FARKI

Müteahhit, taahhüt ettiği bina inşaatına ilişkin her türlü yükümlülüklerinde inşaatın anahtar teslimi şeklinde tam olarak bitirilmesi ve iskan izninin alınmasına kadar, her ne kadar miktarda olursa olsun, her türlü vergi, resimler ile benzerlerinde artışların olması veya yerlerinin ihdas edilmesi, yukarıda belirtilen prim vb. rayiç ve tutarının ya da enerji fiyatlarının artması, malzeme işçilik, nakliye fiyatlarının artması ile iş ve diğer mevzuat hükümlerine göre yeni yükümlülükler ve artışlar yapılması ve bunlarla sınırlı olmamak üzere yine her ne miktarda olursa olsun her türlü maliyet fiyatların artması, harcamalar ve ödemeler ile benzerleri dolayısıyla yükümlüklerinde bir değişiklik olmayacağını ve bunlar nedeniyle arsa sahibinden her ne ad altında olursa olsun bir talepte bulunmayacağını kabul ve taahhüt eder.

Arsa sahipleri hiçbir şekilde kendilerine bedel ödenmesi veya sözleşme dışı arsa payı verilmesi dahil müteahhitten her hangi bir talepte bulunamaz.

25- ARSA SAHİBLERİNİN VEFATI- MÜTEAHHİDLERİN VEFATI

  1. Arsa sahiplerinin birinin ölümü halinde, iş bu sözleşme mirasçılar yönünden aynı derecede ve şekilde bağlayıcıdır.
  2. Müteahhidin vefatı halinde aynı şartlarda mirasçıları bağlar. 

26- SÖZLEŞME FESHİ

MÜTEAHHİT sözleşme ve eklerindeki belirtilen vecibelerden herhangi birisine riayet etmezse veya işi yapamayacak veya işi herhangi bir mazeret olmadan 100 günden fazla tatil ederse veya  mukavele şartlarına uygun yapamayacağı anlaşıldığı takdirde arsa sahipleri kendisini sözleşme hükümlerine uymaya davet ederler. Bu davet yazılı olarak yapılır. Yazılı davette; müteahhite verilecek müddet, acil haller müstesna olmak üzere, ihtarnamenin kendisine tebliğ tarihinden itibaren düzeltilmesi istenen işe göre süre tespit edilir. Tanınan bu süre sözleşme müddetine müessir olmadığı gibi gecikme cezasına da mani değildir. Bu müddet içinde müteahhit herhangi bir şekilde ihtarname hükümlerine riayet etmez ise sözleşme fesih edilebilir. Sözleşmenin her hangi bir şekilde fesih edilmesi halinde, arsa sahipleri işi sonraki firmalara yaptırırken mali bakımdan zarar görür, işbu sözleşmeyle edinilmiş haklarından olurlarsa, bu zararın kati teminattan fazla kalan miktarını müteahhitten tahsil ederler.

Ayrıca Gecikme cezası ödenmesine rağmen, gecikmenin 12 (on iki) ayı aşması halinde arsa sahipleri işbu sözleşme’yi haklı nedenle feshedebilir.

27– SON HÜKÜMLER

A- Teknik (fenni) şartname sözleşmenin ekinde ve ayrılmaz bir parçasıdır. Bunun dışında sözleşme şartlarına uygun onaylanacak her türlü mimari ve mevzuata göre zorunlu diğer proje ve planlarla, vaziyet planı, iş programı gibi belgelerde tanzim edildikleri andan itibaren işbu sözleşmenin ayrılmaz ekleri (mütemmim cizleri) olarak kabul edileceklerdir.

B- Taraflar, işbu sözleşmenin girişindeki belirtilen adreslerini kanuni ikametgâh olarak göstermiş olup, taraflar arasında yapılacak tüm yazışma ve bildirimler bu adreslere yapılacaktır. Bu adreslerde vukua gelecek değişiklikleri taraflar, yek diğerine noter aracılığı ile ve en geç 7 (yedi) gün içinde bildirmekle yükümlüdürler. Aksi takdirde bu sözleşmede yazılı adreslere yapılacak tebligat taraflara yapılmış sayılacaktır. Taraflar arasındaki her türlü ihbar ve muamelelere yazılı şekilde yapılacaktır.

C- Bu sözleşme ve sözleşmenin yerine getirilmesi, geçerliliği ve yorumu ile ilgili olarak ortaya çıkabilecek her türlü ihtilafın çözümünde arsa sahibi ile müteahhit bir araya gelecek, çözüm için gayret sarf edecektir. Çözülmeyen ihtilaflarda kanunlar ihtilafı kuralları dikkate alınmaksızın T.C. kanunları uygulanacak ve İSTANBUL ANADOLU MAHKEMELERİ VE İCRA DAİRELERİ yetkili olacaktır.

D- İş bu sözleşmeyi taraflar beraber veya ayrı ayrı tapuya şerh koyabilir.

TEKNİK BÖLÜM

1- PROJELER VE KABA İNŞAAT :

  • Yeni binanın projeleri imar durumunun verdiği en uygun olanaklar kullanılarak çizilecektir.
  • Mimari projede ruhsattan önce arsa sahiplerinin görüşü alınacaktır.
  • Arsada zemin etüdü yapılacaktır.
  • Anlaşma yapı denetim kuruluşunun incelediği projeye statik hesaplar, zemin raporları, beton numuneleri ve demir sonuçlarına göre T.S.E. standartlarında Bayındırlık Bakanlığı Şartnamesine uygun taşıyıcısı betonarme karkas olan bina yapılacaktır.
  • İnşaatta nervürlü demir ve T.S.E. li C-35 hazır beton kullanılacaktır.
  • Hafriyat kazısı tamamlandıktan sonra binanın temel kotunda grobeton dökülecek ve üzerine yaltex veya ondüline serilecektir.
  • Toprak altında kalan binanın temeli TSE belgeli su yalıtım malzemesi ile bohçalanacak, çift yüzlü perde duvarlar ile suya karşı izole edilecektir.
  • Temel perde betonları izolasyon yapılarak binanın su ve rutubet alması önlenecektir.
  • Binanın temel alt kotunda olmak şartı ile binanın temeline drenaj sistemi uygulanacaktır. Tahliye sistemi, drenaj borularının gerekli eğimler verilerek üzerine çakıl dökülmek suretiyle döşenmesi ile kurulacaktır.
  • Yüklenici inşaat tamamlandığında gömülü kalacak tesisat ve donamının projedeki yerlerini gösteren projeyi talep halinde arsa sahiplerine verecektir.

2- BODRUM KATLAR :

    –      Binanın bodrum yan perdeleri betonarme olacaktır.

–      Bodrum yan perdeleri dışından sürme izolasyon ile izole edilecektir.

   –     Bodrumda binanın atık sularını alan logarlar yapılacak eğer kurtarıyorsa direk bağlanacak aksi halde pompalarla şebeke kanalına bağlanacaktır.

  –      Bodrum katında mekanik havalandırma, sensörlü aydınlatma sistemi ve uygun olan bölüme su deposu yapılacaktır.

– Cadde seviyesinin altında kalan duvarlarının ısı ve nem yalıtımı için izolasyon sıvası uygulanacak üzerine de koruyucu plaka kaplanacaktır.

3- BİNANIN DIŞ CEPHESİ :

–   Binanın dış cephesi projelere uygun olarak tasarlanacak ve üç boyut çizimleri kombinasyonu uygulanacaktır. Dış cephe tasarımı arsa maliklerine gösterilecektir.

–    Binanın dış cephesi yapılacak projeye göre ısı yalıtım projesine uygun şekilde yapılacaktır.

– Ön cephede kompozit kaplama ile estetik bir görünüm sağlanacaktır.

4- ZEMİN KAT VE BİNA GİRİŞİ :

    –   Zemin katta projesine uygun bina girişi yapılacaktır.

    –   Giriş kapısı paslanmaz metal, ahşap veya kombinasyona uygun haska marka kapı yapılacaktır.

    –   Bina giriş zeminleri mermer kaplama malzeme yapılacaktır.

    –   Bina girişinde sensörlü dekoratif aydınlatma uygulanacaktır.

   –  Giriş yan duvarlarında granit seramik, dekoratif cam, ahşap veya uygun olan kombinasyonu uygulanacaktır.

5- SIVALAR VE DUVARLAR :

    –      Dış duvarlar TSE li malzemelerden yalıtımı ve ısı yalıtım yönetmeliğine ve projesine uygun İZO TUĞLA, TUĞLA veya GAZ BETON ile örülecektir.

    –       İç duvarlar 8,5 ve 13,5 delikli tuğla veya gaz beton ile örülecektir.

    –       İç sıvalar katkılı çimentolu harç veya alçı sıva yapılacaktır.

    –   Çimentolu harç ile sıva yapılması durumunda duvarlarda boyadan önce saten alçı uygulaması yapılacaktır.

6- ISI SİSTEMİ VE ISI – SES YALITIMI :

    –      Binada ısı sistemi olarak doğalgaz kullanılacaktır.

    –   Dairelerin sıcak su ve ısıtma sistemi ihtiyacı her daire için bağımsız kombi sisteminden karşılanacaktır. Arsa sahiplerine ait bağımsız bölümlere kombi takılacaktır.

    –      Ocaklar için daireler çekilecek doğalgaz hatları estetik açıdan değer kaybettirmeyecek şekilde düzenlenecektir.

    –       Dairelerde TSE onaylı Vaillant, demirdöküm panel radyatörler kullanılacaktır.

    –       Binanın dış cephesinde yönetmeliğe uygun MANTOLAMA SİSTEMİ uygulanacaktır.

   –     Ön cephe taş yünü ile ısı ve ses yalıtımı yapılarak dekoratif güzel ve şık görünümlü kısmi şekilde KOMPOZİT KAPLAMA tasarıma uygun yapılacaktır.

– Müteahhit enerji kimlik belgesi alacaktır.

7- SOĞUK SU – SICAK SU VE PİS SU SİSTEMİ :

    –Binanın temiz su tesisatı TSE li hakan plastik, kalde marka borulardan olacaktır.

    – Binanın bodrum katında su deposu yapılacaktır.

    – TSE onaylı baymak marka hidrofor kullanılıp su tazyiki sağlanacaktır.   

8- ELEKTRİK SİSTEMİ :

    – Hes kablo  veya sıemens marka kablo ve otomatik sigorta kullanılacaktır.

    – Dairelere yeteri kadar viko marka priz, topraklı priz ve anahtar takılacaktır.

    – Binaya topraklama hattı çekilecektir.

    – Elektrik saatleri bodrum katta sac dolap içine takılacaktır.

    – Elektrik enerjisi dairelere TRİFAZE olarak verilecek ve fazlar daire içinde dengeli olarak taksim edilecektir.

    – Her daire için KAÇAK AKIM RÖLESİ kullanılacaktır.

    – Elektrik, priz ve lamba anahtarları viko, karre serisi olacaktır.

    – Kullanılan tüm malzemeler TSE standartlarına uygun olacaktır.                            

9- TELEVİZYON TESİSATI SİSTEMİ :

    – Dairelerin mutfak ve odalarına 1 er adet, salona 2 adet televizyon prizi konulacaktır.

    – Çatıdan çanak anten ve uydu yayını için boş hat çekilecektir.

    – Kablolu yayın sisteminin bağlanabilmesi için gerekli tüm tesisatlar yapılacaktır.

10- TELEFON VE GÖRÜNTÜ DİAFON SİSTEMİ :

    – Her daireye 2 (iki) adet telefon hattı çekilecektir.

    – TSE Standartlarında kablolar kullanılacaktır.

    – Salona 1 (bir) adet diğer odalara 1 (bir) adet telefon prizi takılacaktır.

    – Dairelere dış kapı görüntülü  audıo marka diafon sistemi yapılacaktır.

11- ASANSÖRLER :

    – Binaya projeye uygun olacak 1 adet genlift asansör yapılacaktır.

    – Asansör kapıları tam otomatik olacaktır

    – Asansör kabinlerinde aşırı yük tertibatı olacaktır.

    – Asansörlerin kabinleri paslanmaz çelik, cam veya projeye uygun kombinasyonlu kabin yapılacaktır.

    – Asansörler yeni A3 yönetmeliğinde olacaktır.

12- MERDİVENLER :

    – Binanın merdiven, sahanlık ve basamakları  EMPERADOR  MERMER  malzeme kullanılacaktır.

    – Merdiven korkulukları paslanmaz malzemeden yapılacaktır.

    – Merdiven boyunda sensörlü anahtarsız aydınlatma sistemi kullanılacaktır.                                        

13- DOĞRAMALAR :

    – Bina doğramaları TSE onaylı pimapen veya fıratpen markalarından biri seçilerek yapılacaktır. Camlar panjur sistemli olacaktır. Salon ve her odada bir cama sineklik takılacaktır.

    – Doğramalarda 4+16+4 ebatlarında paşabahçe marka ısı cam kullanılacaktır.

    – Salonda ve her odada 1 adet çift açılım kanat detayı olacaktır.

14- DAİRE İÇ KAPILARI :

    – Daire iç kapıları Mobilya kapı olup, istenilen renkte boyanıp, cilalanıp takılacaktır.

    – Kapı kolları ve menteşeleri paslanmaz sarı veya krom renk takılacaktır.

    – Salon ve mutfak kapıları dekoratif camlı olacaktır.

                – Daire giriş kapıları TSE belgeli, ahşap görünümlü, dürbünlü, emniyet kilitli,  üç taraftan kitlenen kale yapılacaktır.

  – Daire dış kapısının iç ve dış tarafı mobilya olacaktır, istenmesi halinde iç tarafı farklı bir renkte boyanabilecektir.

    – Daire içindeki kapılar ile uyumlu bir portmanto yapılacaktır.

   -Kapakları ahşap kaplamalı ve doğal cilalı olan dolapların gövdelerine ve kapak renklerine uyumlu malzeme ile yapılacaktır.

15- MUTFAKLAR :

    – Mutfak dolap projeleri çizilerek arsa sahiplerinin isteğine göre dolap imalatı yapılacaktır.

    – Mutfaklar özel imalat olup her mutfak modellenip yerlerine uygun uygulanacaktır.

    – Mutfaklarda TSE Standartlarında 1 veya 1,5 gözlü evye kullanılacaktır.

   – Mutfak dolaplarının kapakları mebran kapak takılacaktır

    – Mutfakların duvarlarına seramik veya su bazlı saten boya yapılacaktır.

    – Günün modern cihazları göz önüne alınarak yeterli miktarda viko priz bırakılacaktır.

    – Mutfak tezgahları mermer veya granit tezgah yapılacaktır. Tezgah bölümü duvarları seramik yapılacaktır.

   – Arsa sahiplerine ait dairelere Beko veya Arçelik marka ankastre 3lü set(ocak fırın davlumbaz) takılacaktır.

16- BANYO VE WC :

    – Banyo ve wc’lerde duvar ve zemin döşemeler için kullanılacak seramikler Çanakkale seramik, Kütahya seramik, serel semarik marka 1. sınıf ürünlerden seçilerek döşenecektir.

    – Banyo ve wc’lerde idevit, turkuaz marka 1. sınıf klozet, rezervuar ve lavabolarından seçilerek takılacaktır.

    – Banyo dolapları proje yerine göre çizilecek ve modellenip yapılacaktır.

               – Tüm bataryalar e.c.a.  marka olacaktır.

   – Havlupan panel radyatör konulacaktır.

– Pis su boruları için çatıda havalandırma yapılacaktır.

17- ANTRE VE KORİDORLAR :

    – Antre zeminleri dairenin özelliğine göre parlak granit seramik ile döşenecektir. Antre ve koridor ve mutfak zemini aynı malzemeden seçilecektir.

    – Antre ve salonlarda özel ışık bandı, gizli ışık veya kartonpiyer uygulamaları yapılacaktır.

18- SALON VE ODALAR :

    – Tüm duvar ve tavanlara alçı sıva üzerine 2 kat saten macun çekilecek ve 2 kat su bazlı boya uygulanacaktır.

    – Odalarda kartonpiyer uygulaması yapılacaktır.

    – Pencere önleri kartonpiyerden perdelik detayı uygulanacaktır.

    – Salon zeminleri ve oda zeminlerinde uygun renklerde çamsan, vario, parkelam, floorpan marka laminat parke döşenecektir.        

19- KLİMA SİSTEMİ :

    -Dairelerin salonlarında ve yatak odalarında Split klima tesisatları yapılacak klimalar monte hale hazır şekilde daire sahiplerine teslim edilecektir.

20- ÇATI :

    – Bina çatıları çelik kontriksiyon olarak yapılacak ve uygun malzeme ile kaplanacaktır.

    – Dere ve baca kenarları uygun olan sürme izolasyon malzeme veya alüminyum folyo        

     membran ile kaplanacaktır.

    – Yağmur suları derelerden PVC oluklarla aşağıdaki logarlara bağlanacaktır.

 – Yeterli sayıda havalandırma menfezi bırakılacaktır. Isı yalıtım projesindeki değerlere göre, önce çatı İzocam montalama malzemesi ile kaplanacak, üzerine ısı yalıtım levhası ve su yapılım malzemesi yapılacaktır. Çatının dış kısmı için gerekli bağlantılar paslanmaz ile sağlandıktan sonra çatı yağmur olukları ve gizli dereler poliüretan membran ile izolasyonu sağlanacaktır. Toplanan su en uygun yerden zemine indirilecek yağmur suyu kanalına bağlanacaktır.

21- BAHÇE VE DIŞ DUVARLAR :

    – Bahçe zemin kat ile birlikte düşünülerek peyzaj projesi hazırlanacak, uygulama bu projeye göre yapılacaktır.

    – Bahçe duvarları 120 cm den aşağı olmayacaktır.

           22- Bina güvenliği için, dış ortam kamera sistemi kurulacaktır.

Bina girişi ve bahçe için en az 4adet kameralı kamera sistemi kurulacaktır.

23- Tamamlanmış imalatlar, her türlü imalat hatasına karşın 2 yıl müteahhit garantisi altında olacaktır. Garanti süresi dahilinde imalat hatasından kaynaklı ayıpların giderilmesinden doğacak her türlü masraf müteahhit tarafından karşılanacaktır.

ARSA SAHİPLERİ                                                                                     MÜTEAHHİT